Pressreleaser



2022-04-11 


Andra året i rad – nu är det återigen tradition att fira påsk med Gärds RF och Kristianstad International Eventing!


Årets första svenska Internationella fälttävlan går av stapeln den 15-17 April 2022.


”Påsken har visat sig vara en bra helg för oss att arrangera tävlingar, även om aprilvädret kan ställa till det så brukar vi ha bra förutsättningar. Försvarsmakten har ökat sin närvaro på tävlingsområdet men över påsken har det hittills inte varit övningar inplanerade”, säger Nils-Arne Pedersen, tävlingsledare för Kristianstad International Eventing.


Gärds RF välkomnar nu ekipage till de internationella tävlingarna den 15-17 april 2022. Klasserna som avhålls är CCI2*-S och CCI3*-S. Nationella klasser avhålls parallellt. I anmälningslistorna ser vi bland annat tyske förbundskaptenen Peter Thomsen, danska landslagsryttarna Mia Hastrup och Peter Flarup, våra egna EM-medaljörer Malin Josefsson (hemmaryttare) och Christoffer Forsberg samt en mängd svenska landslagsryttare, däribland utlandsstationerade Louise Romeike. I de internationella klasserna representeras hemmaklubben Gärds RF även av Hanna Berg samt Saga Wetterqvist.


”Vi är oerhört glada och stolta över att så pass många utländska ekipage väljer att komma tillbaka till oss, särskilt i år då det finns andra internationella tävlingar att välja på under samma helg. Det ger oss ytterligare kraft och energi att tänka framåt, Vi hoppas kunna bidra än mer till svensk fälttävlans framtid genom att vidareutveckla våra tävlingar. Först ut är att vi bygger lägre ponnybanor i detta nu som ett insteg i att få in ännu fler ekipage i fälttävlan. På så sätt har vi ett komplett erbjudande till såväl våra egna medlemmar som till hela fälttävlans-Sverige. En vision i vårt erbjudande är att även kunna expandera med en fyrstjärnig bana samt att se över möjligheterna till att utforma ett område för uppstallningsmöjligheter.” säger Magnus Olsson, ordförande i Gärds Ryttarförening. ”Men det är en lång väg dit och mycket som måste falla på plats. Nu siktar vi främst på att ha en riktigt bra påsktävling, sen börjar vi direkt att ladda om och jobba med förberedelserna inför höstens tävling. Vi har än en gång fått förtroendet att anordna SM vilket känns som ett kvitto på att vi är på rätt väg” avslutar Magnus.


”Gärds RF har kommit att betyda mycket för svensk fälttävlans utveckling, att våra svenska ryttare ges möjlighet att göra internationella starter på hemmaplan är väldigt betydelsefullt”, säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten för landslaget. ”Vi hoppas mycket på klubbens framtidsvisioner, idag finns ingen fyrstjärnig bana i Sverige och det skulle givetvis vara oerhört värdefullt för svensk fälttävlans fortsatta framtidsutveckling.”


Representanter för media och sponsorer är varmt välkomna. Vi ber er anmäla för ackreditering som ger er tillträde till området. Se nedan.


För mer information:
Nils-Arne Pedersen, Event Director
nilsarne.pedersen@gmail.com eller 073-076 64 75


Evelina Sparv, presskontakt & ackreditering
evelinasparv@hotmail.com eller 070-226 38 36

2021-09-12

Gärds RF med Kristianstad International Eventing hälsar välkommen till internationell fälttävlan med Svenskt Mästerskap och Unghästchampionat!


15-17 oktoberkan ni följa hela den etablerade Sverige-eliten hos Gärds Ryttarförening då Svenskt Mästerskap i fälttävlan för seniorer, ungdomsryttare och juniorer avgörs. SM genomförs inom ramen för internationella klasser så vi räknar även med ryttare från våra nordiska grannländer och Tyskland. Det var fallet vid vår första internationella tävling som genomfördes i oktober förra året.


Utöver SM-klasserna kommer R&B Eventer´s Unghästchampionat för 5-, 6- och 7-åriga svenskägda hästar att genomföras. Så även SWB´s Breeders Trophy final för 4-, 5- och 6- åriga svenskfödda hästar.
Båda unghästklasserna kommer visa upp den kommande generationen av lovande hästar inom sporten med första start i SWB´s Breeders Trophy för 4-åriga hästar under fredag den 15 oktober. Övriga åldergrupper och R&B Eventer´s Unghästchampionat är inkluderat i klasserna som startar under lördagen . Förutom allt detta blir det också en klass för den svenska ponnyeliten!


Preliminärt tidsprogram
- Fredag 15 oktober
SWB´s Breeders Trophy final för 4 åriga hästar, dressyr- och hoppmoment. Terrängmoment avgörs
lördag 16 oktober.
- Lördag 16 oktober
Dressyr- och hoppmoment för samtliga övriga klasser.
Terrängmoment Breeders Trophy final för 4 åriga hästar
- Söndag 17 oktober
Terrängmoment för samtliga övriga klasser.


”Ryttarna är mycket förtjusta i våra tävlingar och vår unika anläggning vilket vi är oerhört glada över. Med inramningen av ett Svenskt Mästerskap och unghästfinaler, ser vi fram emot en fälttävlansfest delux. Vi kommer nu även kunna ta emot publik, i enligt med Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Att arrangemanget väcker stort intresse ser vi inte minst i den respons vi fått från sponsorer och utställare.” säger en förväntansfull Nils- Arne Pedersen tävlingsledare för Kristianstad International Eventing.


Representanter för media och sponsorer är varmt välkomna.

Vi ber er anmäla för ackreditering som ger er tillträde till området. Se nedan.


För mer information:
Nils-Arne Pedersen, tävlingsledare
nilsarne.pedersen@gmail.com eller 073-076 64 75


Evelina Nilsson Sparv Nilsson, presskontakt & ackreditering
press@kristianstadinternationaleventing.se eller 070-226 38 36


Hanna Pedersen, sponsorer och marknad:
sponsor@kristianstadinternationaleventing.se eller +33-652520967